Пређи на садржај

Слободан Самарџић

Извор: Викицитат
Слободан Самарџић (2015)

Слободан Самарџић (10. март 1953) је доктор политичких наука, редовни професор на Факултету политичких наука у Београду и народни посланик у Скупштини Републике Србије.

Цитати[уреди]

„То што Борис Тадић не познаје разлику између функционалног одвајања Срба и Албанаца, с једне, и поделе Косова, с друге стране, његов је лични проблем. Али не треба због тога да уноси смутњу у државну политику Србије на КиМ, нити да обмањује јавност о ономе што као министар радим последњих дана и недеља.”


Коштуничина влада ће се успешно противити одузимању Косова док ће ЕУ морати да се врати себи, да би са Србијом потписала Споразум о стабилизацији и придруживању.”


„Није само иза затворених врата прихваћен Еулекс него је прихваћен и разговор са Приштином, што је заправо почетак тих добросуседских односа у које нас полако уваљују.”


Оливер Дулић је до сада био задужен за површину Србије – био је министар за просторно планирање, и за висину Србије – био је министар за животну средину и екологију. Сада је то комплетирано министарством за дубину – придодато му је рударство. И сав тај посао у три димензије Дулић ће обављати као ортопедски хирург. Стално се интервенише на кичми Србије и зато је она стално повијена.”


„Сигуран сам да Русија лепо види да српско државно руководство предаје Косово на рате. Зашто би онда било обазриво према Србији ако је реч о тако важном интересу Русије као што је Крим?”


„Колико год да је ЕУ према Косову и Метохији била немилосрдна са чекићем у руци, толико се и Србија подметала као наковањ, да сваки ударац буде ефикасан. Разуме се, овде је реч о српском државном руководству у датом периоду, а не о Србији, која је, сразмерно фазама предавања Косова, падала у бездан ауторитаризма и диктатуре, без којих овај процес не би био могућ.”