Пређи на садржај

Оливер Дулић

Извор: Викицитат

Оливер Дулић (21. јануар 1975) српски је политичар, хирург и некадашњи ватерполиста.

Цитати[уреди]

„Мој отац је из угледне буњевачко-хрватске породице. Моје лично мишљење је да су Буњевци и Шокци субентитет у оквиру хрватског националног бића, чиме не желим да увредим никога.”


„Захваљујући дозволама за оптичке каблове свим оператерима, држава је приходовала милионе евра. У нормалним земљама за проналажење брзих процедура за издавање дозвола министар би добио награду, у овој земљи министар добија затвор.”


„У Борису Тадићу и Драгану Ђиласу тренутно постоји превише тестостерона, а у странци постоји превише адреналина и плашим се да ћемо их у наредним недељама гледати у блату. Ја не желим да их видим у блату и желим да верујем да је могуће наћи једно компромисно решење због тога бих увек охрабрио Бојана [Пајтића] да размисли још једном.”


„Због дивље градње Србија изгледа као фабрика лего-коцки, у коју је неко бацио бомбу.”


„Рачунам да ћемо до краја мандата ове владе, када будемо завршили све што је започето и када будемо обезбедили позитивне кораке у добром правцу свакако имати бољи рејтинг.”


„Србија није међу земљама као што су Буркина Фасо и друге. Србија се нашла на зачељу због методологије у оцењивању која је обухватила и накнаду за уређење грађевинског земљишта.”


„Демократска странка ће на предстојећој изборној скупштини дати лекцију из демократије свим другим партијама, без обзира на то што се за највише страначке функције "утркује" много мање кандидата него што је то било раније.”


„Мени су колеге као деца, не могу да их разликујем и раздвајам.”


„Ја имам свакодневне контакте овде у парламенту с људима из СПС-а, пијемо кафу и то су неформални разговори, ја сам функционер странке.”


„ДС је оставио коректно време социјалистима да заврше преговоре са ДСС. Њихови разговори би ових дана требало да буду окончани неуспехом.”


„Онога тренутка када су Ненад Чанак и ЛСВ приступили коалицији 'За европску Србију', они су прихватили и оно што је био програм Бориса Тадића на председничким изборима и што је програм ДС-а на парламентарним.”


„Сваки избори су празник демократије.”