Пређи на садржај

Миљенко Дерета

Извор: Викицитат
Миљенко Дерета (2011)

Миљенко Дерета (23. август 1950 — 3. новембар 2014) је био југословенски и српски редитељ и сценариста.

Цитати

[уреди]

Србија је талац Младића, Србија је постала и талац Воје Коштунице – на други начин, он још није отишао у шуму, мада се и то може десити, јер се он de facto одметнуо.”


„Ја просто мислим да влада у којој постоји господин Коштуница не може добити, односно партија која наговештава да ће о формирању владе разговарати са господином Коштуницом – не може, не би требало да добије подршку грађана. Зато што то угрожава проевропски пут.”


„Спреман сам да похвалим странке из владе што су прихватили нашу политику. Као редитељ морам да кажем да они говоре наше текстове, али су лоши глумци. Нешто што је до пре пар година носило епитете непријатељства и издаје, постало је званчна политика ове земље - разговор са Косовом и евроинтеграције.”


Кори Удовички има једну изражену црту - она је социјалдемократа међу неолибералима.”


„Погледајмо садржај онога што Вучић говори. Ту има врло мало конкретних информација. То су уопштене реченице, обећања, увек неки футур, али праве, суштинске расправе о било којој теми нема. Нема је, јер он нема с ким да расправља. Оног тренутка када угушите сваки глас критике, ви немате више с ким да проверавате своје идеје. Нема дијалога и размене мишљења, а када нема размене мишљења, онда нема ни мишљења.”