Пређи на садржај

Лех Качињски

Извор: Викицитат
Лех Качињски (2006)

Лех Александер Качињски (18. јун 1949 — 10. април 2010), доктор права, је био пољски политичар десне оријентације.

Цитати[уреди]

„Промовисање хомосексуализма може довести до коначног уништења људске расе.”


„Да би се млади уверили у вредност своје историје, морамо покушати да је представимо у ширем контексту Европе и света, морамо користити универзалне концепте као што су слобода и независност. Они ће тада моћи да поделе ово знање са својим вршњацима и комшијама из других земаља, да буду поносни на оно што су наши преци радили, а истовремено да сагледавају нашу земљу у контексту обликовања лица овог дела Европе и утицаја на то на кога су данас.”


„Желети значи моћи. Ове наизглед неразборите речи пратиле су нас у тим тешким, али лепим временима. Пратили су и творце наше независности у Другој пољској републици.”


„Давао сам и наставићу да дајем. И то не зато што је неко добар, већ зато што то једноставно заслужује.”


„Основно питање је наше чланство у Европској унији. Ми то третирамо као велики успех. Успех у оквиру политике усмерене на даљу модернизацију наше земље. Повећани просперитет њених грађана, као и заједничка европска безбедност. Тежимо што бољим односима са свим земљама које припадају Европској унији.”


„Историја не потврђује да постоји било какав однос између висине и вештина у политици.”


Лех Валенса је био сарадник тајних служби. И ово је очигледна истина.”


„Учешће Пољске у ликвидацији, или бар у територијалном смањењу бивше Чехословачке, није била само грешка, већ грех. Ми у Пољској смо могли да признамо тај грех и да не тражимо његово оправдање, чак и ако је било могуће тражити га.”