Зоран Живковић

Извор: Викицитат
Зоран Живковић (2018)

Зоран Живковић (22. децембар 1960) је српски политичар и привредник.

Цитати[уреди]

„Алапаче су данас сви активни политичари у Србији. Посебно председници странака. Без изузетка!”


„Нико у ДС-у више не може да се сети програма странке, [...] а Либерално-демократска партија је постала кандидат за нови Г17 плус.”


Борис Тадић је рекао да би волео да опет одмери снагу са мном, практично ми је бацио рукавицу у лице и то, наравно, не може да се одбије - нити сам ја човек који бежи од мегдана.”


„Ова власт личи на ону из деведесетих, то су исти људи. Тада су били мали и уједно велики четници, велики Срби – а сада су велики европејци. Власт СНС треба променити. Ко хоће да уђе у коалицију с њима, саучествује у новом злу које се спрема.”


„Имамо један чаробни тепих на коме јесте један шеик, али поред кога није други шеик него Пинокио.”


„Стварност је показала да смо јурећи зеца истерали целу менажерију.”


„Слава великом Путину и великој Русији, али тајминг посете није добар. Путин као лидер велике силе ради свој посао, шири утицај Русије и то му иде добро, али ја се бојим да му поново не дамо нешто испод цене како би нам сачувао нешто.”


Александар Вучић, који се лажно представља као председник Владе Србије, тражио је од [председавајућег] кондуктера, не знам одакле је, да ме истера. Као цивилизован човек и посланик, поштовао сам људе из обезбеђења и напустио седницу... Све оно што сам урадио, ви сте видели. То значи - ништа. Питајте председавајућег, премијера и ове његове сватове. Да ли сте икад од мене чули нешто што није примерено?”


„У српском парламенту се у дану када се говорило о буџету Србије појавио председник владе. Не знам одакле је дошао. Било би јако интетресантно да је претходно био на тесту алкохолисаности или утицају неких дрога. Од када је ушао у парламент, сат времена је најгорим језиком говорио о опозицији.”


„За разлику од других диктатора којима је било довољно само да показују моћ и своју неартикулисану снагу, премијер Вучић жели да малтретира грађане, а да га они истовремено воле.”


„Носилац епизодне улоге код Шешеља, сада је носилац епизодне улоге код Вучића.”


„Вучић сваког дана, у својој глави, има борбу - Вучића из деведесетих и Вучића из ових година - то се види очигледно. Та бура се види на свакој његовој ванредној конференцији за штампу, која је редовна.”


„Има једна ствар по којој се сигурно разликује, а то да Александар Вучић за разлику од Слободана Милошевића још увек није почео да убија своје политичке противнике. Што се мене тиче, то је једина разлика која је евидентна и јасна. Све друго или личи или јесте или је горе него што је било у деведесетим.”


„За време док сам био у влади нека питају Синишу Малог који се тада бавио тендерским приватизацијама у Агенцији за приватизацију. Он ће да каже да је све било тачно. Шта је било после, треба послати у затвор. Ако је мој виноград проблематичан на било који начин, а пет година нисам у том послу, ухапсите ме више.”


„Србија поново иде у суноврат, понављају се деведесете, можемо да меримо по било којим параметрима. То говорим већ годинама. Видим иста лица која су нас водила деведесетих. И Шешељ је ту, да не причам о Вучићу, о Дачићу, о Николићу... само фали Милошевић. Мало су старији, нашли су мало боље стилисте, знају мало боље да сложе боје одела и кравате. Не носе више беле чарапе на тамна одела.”


„Ако вас неко нападне ви имате право у самоодбрани, која се доказује у истражном поступку и на суду ако је потребно, да се браните на сваки начин оружјем које имате и за које имате овлашћење да користите. Да ли је то јака реч, или прејака реч, да ли је то каменица или нешто друго, зависи од друге стране.”