Пређи на садржај

Забава

Извор: Викицитат

Забава је врста активности која држи пажњу и интересовање публике или пружа задовољство и узбуђење.

Цитати[уреди]

Љубав је разонода за доколичара, разонода за ратника, а подводна стена за владара. (Наполеон I Бонапарта)”


„Може нас уништити: политика без земље; забава која превазилази савест; богатство без напора; интелектуални, али безкарактерни „људи“; морално лоше пословање; сазнања која су људску љубав потиснула у други план; слабо разумевање религије. (Махатма Ганди)”


„У бескрајним радним данима туга је празник, ватра је забава, а огреботина на празном лицу је украс. (Максим Горки)”


„Када људи око мене не нађу места за себе у слободно време и траже примитивну забаву и занимање, нађем добру књигу и кажем себи да је само ово довољно за цео живот. (Фјодор Достојевски)”


„Ниједна забава не може бити тако јефтина и ефикасна као читање. (Умберто Еко)”


„Политика је део индустрије забаве. (Френк Запа)”


„Лоше је када мушкарац покушава да забави жену, а не забавља је, али је много горе када је забавља само када је забавља. (Габријел Лауб)”


„Склоности и темперамент особе се манифестују у слободном времену. Право задовољство више зависи од маште него од ума, и зато свако треба да се забавља на свој начин. (Џон Лок)”


„Нема јефтиније забаве од читања, а задовољство читања траје дуго. (Мишел де Монтењ)”


Музика није забава, то је снага душе. (Ромен Ролан)”


„Свима је јасно да се новцем могу купити ципеле, али не и срећа, новцем се може купити храна, без апетита, новцем се може купити кревет, без спавања, новцем се могу купити лекови, без здравља, новцем се могу купити слуге, а не пријатељи, новцем се може створити забава, али не и радост, са новцем можете наћи учитеља, али не и са интелигенцијом. (Сократ)”


„Рок је фантастична забава. То је оно о чему се ради – испуните сав тај простор у грудима и празан простор у коленима и лактовима. (Џими Хендрикс)”


„Интелигентна особа има савршену забаву у самоћи, својим мислима и маштом. (Артур Шопенхауер)”