Пређи на садржај

Даница Грујичић

Извор: Викицитат
Даница Грујичић (2019)

Даница Грујичић (30. август 1959) јесте српска лекарка, специјалиста неурохирургије и политичарка.

Цитати[уреди]

„Ја заиста не могу да гледам како нам деца одлазе. Толико добре деце одлази, па чак и она која нису толико добра, то су ипак наша деца. Зар је могуће да њима ова земља не може да обезбеди стан, посао, ауто и да оду једном годишње на одмор? Зар је то толико много?”


„Озбиљан број стручњака тражи од државе да се формира Координационо тело да се испитају последице НАТО бомбардовања. Можда ће госпођа Милић бити у праву. Можда ћемо заиста рећи – треба још једном да нас бомбардују.”


„Знам да се прича, јер појединци покушавају да окрену мене против министра Златибора Лончара. А ја стално говорим да, ако се мења било шта у Влади Србије, молим да само њега не дирају, јер имам савршену сарадњу са њим. То је први министар здравља који се бави својим послом. И други министри су ме уважавали, али ме никада нису питали за мишљење. Зашто? Зато што знају да тамо где сам ја нема „уграђивања“.”


„Као грађани, морамо имати државотворну свест и стављати интересе друштва и државе испред наших појединачних интереса и симпатија. Да, Александар Вучић је институција.”