Пређи на садржај

Златибор Лончар

Извор: Викицитат
Златибор Лончар (2018)

Златибор Лончар (3. август 1971) српски је хирург и политичар.

Цитати[уреди]

„Болнице неће изгледати као лет на Месец, али као и што је сам премијер рекао, болница мора бити чиста и да мирише на чисто. Не очекујте сваровски кристале по болницама већ једну атмосферу да немате да се дешава да падају зидови или да цури нешто, да не могу да се затворе врата и слично. Било је потребно да се премијер укључи да би се дошло до тога да се имају цивилизовани услови у здравственим установама.”


„Прво, морате да знате да наш систем, здравствени систем, желим да знају грађани, овакав систем не постоји нигде у Европи, да вам је све бесплатно.”


„Кажете да ја нападам неке фондове, неке глумце, ја вас питам, ево први пут причам о томе, да ли постоји негде у свету пример да ви пошаљете СМС поруку, јер вам траже да лечите неко дете, а ваш новац не иде да се лечи то дете и ви о томе нисте обавештени, него иде на коцкање у неки инвестициони фонд?”


„Ова Србије може да иде даље без Златибора, и без Пере, и без Мике, али ја одговорно грађанима тврдим, тешко ће ићи без Александра Вучића.”


„Он (Сергеј Трифуновић) је незадовољан медицином, и то човек може да разуме, али мора да схвати једну ствар да медицина... само полако, само полако... медицина није свемоћна, морате да знате, Марићу. Медицина може један део да уради, медицина може да са четири нешто повећа на седам сантиметара. Али на 14, што би он желео, е то не може! Е, није дотле дошла медицина. Одатле иду сви проблеми.”


„Ми ако буде било потребе, можемо да урадимо вакцину и за коронавирус, а можемо да помогнемо, ако то буде интерес Кине или неког другог, да се то уради, јер имамо људе који то стварно знају.”