Пређи на садржај

Андрија Мандић

Извор: Викицитат
Андрија Мандић (2023)

Андрија Мандић (19. јануар 1965) је црногорски и српски политичар, предсједник Нове српске демократије и предсједник Скупштине Црне Горе.

Цитати

[уреди]

„Они неће да праве нешто своје, какво год било, а нас да оставе на миру, него хоће да нас увјере како Срба у Црној Гори уопште и нема, да их није ни било, и да ту ничега српског више бити неће. Хоће, дакле, да отму наш језик и нашу цркву, јер им је скупо да праве своје, и дуго би трајало, а ми на све то треба да пристанемо!”


„Од власти у Црној Гори може се, буквално, свашта очекивати и то све најгоре. Ево, овде смо сведоци да на приштинским улицама славе исти они Албанци из дијаспоре који су лане увезени у Црну Гору да, мимо закона, гласају за независност.”


„Ако је у Србији председник Црногорац, зашто не би било и обратно?”


„Нисам ни сумњао да ће ова власт признати Косово јер мора да испуњава налоге из иностранства. Осим тога, власт у Приштини најбољи је партнер ДПС-а. Они су им помогли да лажирањем резултата референдума добију независну Црну Гору и сад морају да им узврате услугу.”


„Подсетићу на изјаву ратног председника СРЈ Момира Булатовића да НАТО нама дугује крв. Не морам да подсећам на Мурино. Против здравог разума је да приступимо савезу који нас је бомбардовао.”