Пређи на садржај

Тенис

Извор: Викицитат

Тенис је спорт са рекетима који играју два играча (сингл) или два тима од по два играча (дубл).

Цитати[уреди]

„Ако те жена победи у тенису, промени свој спорт. Ако те жена победи у боксу, промени своју жену. (Мухамед Али)”


„Времена су се променила. Уз сво поштовање према тенису пре 20 година, данас је овај спорт много више физички и подразумева велики утрошак енергије за наше тело. Немамо много времена за опоравак. (Новак Ђоковић)”


„Почела сам да се бавим тенисом не зато што сам желела да будем професионална тенисерка, већ зато што су моји родитељи хтели да се заинтересујем за нешто, уместо да трчим по улицама у Србији. (Јелена Јанковић)”


„За мене је одувек најважнији био тенис, и то је оно што желим да пренесем на слику коју желим да прикажем као вредног тенисера. (Енди Мари)”


„Поново уживам у тенису. Када се вратите из повреде, лоши дани су неизбежни, али сада имам више добрих. (Рафаел Надал)”


„Тенис је у суштини рекреативни спорт, којим се баве принчеви и радници широм света. Аматери и професионалци треба да раде заједно зарад овог спорта. (Фред Пери)”


„Понекад сте само срећни док играте. Неки људи, неки медији, нажалост, не схватају да је у реду само играти тенис и уживати у њему. Они увек мисле да мораш све да победиш, увек треба да буде прича о успеху, а ако није, очигледно, која је поента? Можда се морате вратити и размислити, зашто сам почео да играм тенис? Зато што ми се једноставно свиђа. То је заправо нека врста хобија из снова који је донекле постао посао. Неки људи то једноставно не схватају, никада. (Роџер Федерер)”


„Играм тенис јер ми се свиђа. (Симона Халеп)”


„Тенис није мој живот, већ моја каријера. Играње тениса је оно чиме се бавим од детињства и очигледно тако зарађујем. Али то није мој живот, то кажем са поверењем. Има много важнијих ствари попут породице и здравља. Тенис заузима дно ове листе. (Марија Шарапова)”