Пређи на садржај

Марија Шарапова

Извор: Викицитат

Марија Јурјевна Шарапова (19. април 1987) је бивша руска тенисерка.

Цитати[уреди]

„Има далеко горих ситуација од губитка тениског меча. А има много људи који и не знају шта је тениски меч.”


„Заиста је лепо осећати да радиш свој посао и да га радиш најбоље што можеш и да можеш да даш још више и да можеш да освајаш трофеје, то те чини да желиш да радиш још више!”


„Не волим шљакасте терене јер на њима има превише песка.”


„Пријатељи се шале да је најбољи поклон за мене више прстију да бих могала да носим све своје прстење одједном.”


„Увек играм на победу.”


„Никада немам много новца. Увек се трудим да зарадим више... Мислим да не постоји горња граница жеље да зарадим још више.”


„Тенис није мој живот, већ моја каријера. Играње тениса је оно чиме се бавим од детињства и очигледно тако зарађујем. Али то није мој живот, то кажем са поверењем. Има много важнијих ствари попут породице и здравља. Тенис заузима дно ове листе.”


„Смејање је здравије од плакања.”


„Познавајући своје корене никада нећу заборавити пут којим сам прошла.”


„У професионалном тенису постоји веома кратка пауза између сезона - толико кратка да би се то могло сматрати шалом. За жене, овај период отприлике траје од краја октобра до краја децембра, када почиње припрема за Аустралијан опен. Ако говоримо о правом слободном времену, то је период од Ноћи вештица до Божића. Најдужи период без тениса који себи могу дати је 10 дана, јер чим погодим последњу лоптицу у сезони, одмах почињем да размишљам како да унапредим прву лопту наредне сезоне.”