Роџер Федерер

Извор: Викицитат
Роџер Федерер (2016)

Роџер Федерер (8. август 1981) је бивши швајцарски тенисер.

Цитати[уреди]

„Понекад сте само срећни док играте. Неки људи, неки медији, нажалост, не схватају да је у реду само играти тенис и уживати у њему. Они увек мисле да мораш све да победиш, увек треба да буде прича о успеху, а ако није, очигледно, која је поента? Можда се морате вратити и размислити, зашто сам почео да играм тенис? Зато што ми се једноставно свиђа. То је заправо нека врста хобија из снова који је донекле постао посао. Неки људи то једноставно не схватају, никада.”


„То је надреални тренутак... Радост што могу да поделим ову победу са неким другим, кога много волим, потпуно је другачија од свега што сам доживео у животу...”


„Никада неће бити ривалства попут нашег. Ни то између Борга и Макенро није на том нивоу, иако су обојица имали сјајне личности и један је био дешњак, а други леворук. Мари и Ђоковић су веома слични. Рафа и ја смо супротности у свему и то је доста гурнуло навијаче да се приклоне једном од нас.”


„Волим Аустралију због тога што јесте, волим људе овде, дају вам невероватну подршку. У извесном смислу, то је као да је дом спорта. И биће лепо вратити се у Род Лејвер Арену, играти добар тенис и забавити се.”