Пређи на садржај

Слободан Лаловић

Извор: Викицитат
Слободан Лаловић (2006)

Слободан Лаловић (25. децембар 1954 — 16. април 2023) је био српски правник и политичар који је вршио функцију министра рада, запошљавања и социјалне политике од 3. марта 2004. до 15. маја 2007. године.

Цитати[уреди]

„Услови под којима су Карићи добили већински део власништва над компанијом 'Мобтел' практично је 'поклон' државе. Један члан комисије је тим поводом рекао: 'То мајка на ћерку не дава'.”


„Републичка Влада има довољно средстава, говорим о новцу, за било који пројекат у овом округу.”


„У предизборној кампањи се злоупотребљава питање пензионера, кроз оне који имају лажну бригу и баве се демагогијом.”


„Ипак морамо у једној ствари да се сложимо – Енглези нису 500 година били под Турцима и 50 година под комунистима!”


Војислав Коштуница као премијер је најбоље решење зато што он има највећу политичку тежину и тренутно је најозбиљнији политичар у Србији, а друга је ствар бројања, нагодбе и свега осталог што уз договоре о формирању Владе иде.”


„Постоје пензионери са најнижим примањима који поседују велике некретнине, као што постоје ситуације где један брачни друг прима минималну пензију, док други прима пензију значајно изнад просека.”


„Колико знам, ДСС је сиромашна странка. Нема за плате људима који тамо раде, тако да сумњам да је финансирају тајкуни. Могуће је да је добијала донације у време борбе против Милошевића, али када данас повремено свратим у странку – нема пара.”