Пређи на садржај

Рада Трајковић

Извор: Викицитат

Рада Трајковић (рођ. Вујачић; 8. март 1953) је српска политичарка, докторка медицинских наука и председница невладине организације Европски покрет Срба са Косова и Метохије.

Цитати[уреди]

„Један политичар каже - људи доле једу пужеве, нема хране, и заиста Срби много тешко живе, али зато Албанци имају и београдског млека и све производе који се производе у Београду, тако да процес трговине апсолутно функционише. Монопол на трговину држе Тачијеви људи, сарадња са Тачијевим људима је апсолутно нормална што се тиче режима у Београду, то је оно што сви Срби на Косову одлично знају.”


„Опозиција у Србији је потпуно инертна, нема никакав став о Косову, није у стању да помогне ни себи, а камоли Србима у покрајини.”


„Између Чекуа и Тачија ипак постоји разлика. Агим Чеку је ипак човек легалних институција, док је Хашим Тачи човек илегале коме је место премијера први легалан посао. Како да вам објасним, Чеку је ипак човек који се школовао на Војној академији у Београду, па је потом био припадник ЈНА, био је човек легалних институција. Тачи је, са друге стране, човек илегалних организација, подземља, који никада није радио неки друштвено одговоран посао.”


„Били смо на прагу рата на северу Косова када смо освајали железнице, судове... Да је Коштуница контролисао и војску у том тренутку, ми бисмо сада гледали Јужну Осетију на Косову.”


Рамуш Харадинај је потребан међународној заједници на простору Косова у смислу његовог институционалног ангажмана. Мислим да међународна заједница рачуна да ће преко Тачија и Харадинаја потпуно контролисати екстремни део Албанаца.”