Пређи на садржај

Новине

Извор: Викицитат
"Политика" новине

Новине су штампани медији који редовно излазе, најчешће дневно или недељно, и објављују разне вести из друштвеног, политичког, културног и спортског живота, извештавају о важним догађајима, доносе приче, романе у наставцима и стрипове, објављују огласе, рекламе итд.

Цитати[уреди]

„Као човек из бајке који је све што је дотакао претворио у злато, тако је и код мене све претворено у новинску галаму. (Алберт Ајнштајн)”


„Не разумем како чиста рука може да додирне новине, а да не добије грчеве гађења. (Шарл Бодлер)”


„Новине... дају нам ћелаве, прљаве, одвратне чињенице из живота. Они са понижавајућом похлепношћу бележе грехе другоразредних и са савесношћу неписмених дају нам тачне и прозаичне детаље о чињењу људи који уопште не занимају. (Оскар Вајлд)”


„Половина америчког народа никада није читала новине. Половина никада не гласа за председника - иста половина? (Гор Видал)”


„Укратко, ако су новине писали људи чији је једини циљ писања био да говоре истину о политици и истину о уметности, не би требало да верујемо у рат, већ у уметност. (Вирџинија Вулф)”


„Морамо елиминисати све новине. Не можемо имати револуцију са слободним медијима. (Че Гевара)”


„Ако нисте пажљиви, новине ће вас натерати да мрзите људе који су угњетавани и да волите људе који врше угњетавање. (Малколм Икс)”


„Не разведите се преко новина, не шаљите поруку партнеру преко новине, пронађите своју интиму. (Драган Николић)”


„Новине и часописи ме чине раздражљивим. Не желим више уопште да их читам. (Лав Толстој)”


„Никада не можете добити све чињенице само из једне новине; али док не добијете све чињенице, не можете правилно да процените шта се заиста дешава. (Хари Труман)”


„Јутарња молитва савременог човека је читање новина. Омогућава нам да се свакодневно налазимо у нашем историјском свету. (Георг Вилхелм Фридрих Хегел)”


„Основа наше владе је мишљење народа, а први циљ треба да буде да се то право задржи; и да је мени препуштено да одлучим да ли да имамо владу без новина, или новине без владе, не бих се ни тренутка устручавао да преферирам ово друго. Али мислим да сваки човек треба да добије те папире и да буде способан да их прочита. (Томас Џеферсон)”