Пређи на садржај

Мића Јовановић

Извор: Викицитат

Мића Јовановић (28. јануар 1953) је редовни професор и ректор и власник Универзитета Мегатренд.

Цитати[уреди]

„Светски јавни форум "Дијалог цивилизација" сврстава се међу најутицајније институције на свету. На његовом челу јер Владимир Јакуњин, човек кога обично виђате како седи четврти по реду са леве стране премијера Владимира Путина. Иначе је и председник "Руских железница". Иако се главна конференција увек одржава на Родосу, Јакуњин је први пут дозволио да се она одржи на неком другом месту, и то на Мегатренд универзитету. У сваком случају, ово није добро само за Мегатренд него и за Србију.”


„У питању је пљувачина по Наташи Беквалац, у вези са Универзитетом "Мегатренд" , а све у стилу "моја ћерка студира на Мегатренду, шта ћу јадна ја сада, када је и Наташа тамо... Морам да испишем дете". У потпису: "Мајка". Е, мајко, јадна ти мајка! Па на "Мегатренду" студира више од 26.000 студената, од којих су две трећине девојке! Да ли треба да завирујемо у интиму сваке од њих, па да се "чудимо" када утврдимо који број њих има сличан живот Наташином и да све њих прогласимо неморалним?!”


„Поднећу оставку на место ректора Универзитета и на место потпредседника Конференције универзитета Србије (КОНУС), али не из моралних разлога и што је то од мене тражио министар просвете Срђан Вербић, већ зато што сумњу у мој докторат имају премијер Александар Вучић и лидер СПС Ивица Дачић.”


„Хоће срце да ми пукне што сам продао „Мегатренд”, то је моје чедо.”


„Признајем да сам испао наиван. Универзитет је претрпео велику моралну штету. У наредном периоду ћу покушати финансијски да га стабилизујем. [Дејан] Ђорђевић није испунио ниједну обавезу из уговора и тај уговор ће бити раскинут. Ништа од пара нисмо видели, ни ја ни запослени. Кадар је почео да се расипа.”