Милан Панић

Извор: Викицитат

Милан Панић (20. децембар 1929) амерички је бизнисмен српског порекла, оснивач и дугогодишњи директор фармацеутске куће ИЦН, који је неколико година учествовао у политици Србије 1990-их.

Цитати[уреди]

„На једном састанку са Милошевићем, док сам био премијер СРЈ а он председник Србије, питао ме је да ли мислим за њега да је - лош човек. Рекао сам му да знам да је лош човек. Милошевић ми је на то узвратио: „Ако заиста мислиш да сам лош, требало би да ме убијеш“. У том тренутку ми је понудио свој пиштољ. Рекао сам му: „Не желим да те убијем, не верујем у смртну казну.“”

— на промоцији своје књиге „Премијер за мир“ на Универзитету Чепмен, „Блиц“/НСПМ


„Вратио сам се из СРЈ када су ми саопштили трагичан део да нисам изабран на председничким изборима против Милошевића, иако су америчке агенције казале да ћу да га победим. То није било пријатно за мене - први пут у политици и први пут да изгубим. Ја сам спортиста и некако не волим да губим. То није психолошки било добро за мене и за Србе.”

— „Голи живот“ на ТВ „Хепи“


„Милошевић је био болестан и покварен човек. Нисам могао да разумем зашто нешто ради. […] Ми смо имали много „погрешних“ интелектуалаца који су га саветовали. Све што сам ја радио дању да помогнем СРЈ, а он сруши ноћу.”

— о почетку грађанског рата у СФРЈ, „Голи живот“ на ТВ „Хепи“


„Базичне ствари су биле помешане. Сваки четврти Хрват се оженио Српкињом, а сваки четврти Србин Хрватицом. Како људи могу да се воле и да праве децу, а да се мрзе? Имали смо једну групу који су се звали националисти, а били су усташе, а ови наши су били они с брадама, али не и мој пријатељ Вук Драшковић. Ти људи су створили проблем Југославије.”

— „Голи живот“ на ТВ „Хепи“


„Када сам 1992. дошао у Београд, председник СПС Борисав Јовић ми је казао: „Панићу, Ваше приче показују као да сте стигли с Марса“. Одговорио сам му: „Не, ово је Марс“.”


„Ја сам казао да ћемо бити Европска унија пре двадесет година. Људима је тада дошло нешто у главу, па су се убијали на границама. Ја сам као премијер СРЈ признао Словенију и Хрватску, а сада бих признао Косово. Влада Србије мора да призна Косово. Шта год Европа каже, то је добро за нас, јер нам дају дирекцију како да решимо то питање.”

— Један на један РТВ-а


„Која је разлика између принца Александра Карађорђевића, Милана Панића и Ибрахима Ругове? - Једино Ругова прича српски!”

— причајући "стари виц на сопствени рачун" на вечери коју је приредио у београдском "Аеро клубу", "Курир"


„Они који воле Младића – нека га воле, али да ћуте. Исто тако, они који га не воле, нека га не воле, и нека и они ћуте.”

— "Вести"


„Начин на који је ICN дошао у Галенику, пример је добре приватизације који се изучава на Харвардској бизнис школи.”

— "Данас"


„Тражим од Владе Србије да одмах врати фабрику и плати одштету. Нисам реваншиста и можда ћу их оставити на миру ако то ураде. Ако то не ураде, доказаћу им да имам српско порекло, а то није добро!”

— "Бета"


„Имао сам информације да ће се ово десити. Али, знате, ја дисциплиновано и нормално размишљам и не разумем ненормалне људе и њихове поступке. Ово је случај за психијатра, а ја то ипак нисам.”

— "Време"