Пређи на садржај

Мексико

Извор: Викицитат
Застава Мексика

Мексико је држава у Северној Америци.

Цитати[уреди]

„Овде у Мексику... Сматрам да веома једноставне интуитивне особе, као и веома софистицирани и припремљени тип, прихватају мој начин сликања. Али буржоаски ум (овде, као и другде зван „културан“, верујем да није. Овај буржоаски ум Мексика је нарочите вирулентности, јер је мешан у раси само неколико генерација, такође је жалосно измешан у својој „култури“. .“ Једном речју, засићено је европским лошим укусом, а финији европски утицаји су скоро у потпуности одбачени од Мексичког креола... (Дијего Ривера)”


„Историја мексичко-америчких односа имала је својих проблематичних тренутака, али данас наши народи обогаћују једни друге трговином и културом и породичним везама... Често сам говорио да се породичне вредности не заустављају на Рио Грандеу. (Џорџ Буш)”


„Мексиканци су добар народ. Живе од мало и вредно раде. Они пате од утицаја Цркве, који је, барем док сам ја био у Мексику, био лош колико је могао бити. Мексиканци су били добри војници, али лоше командовани. Земља је богата, и када би се народу обезбедила добра влада, он би напредовао. Погледајте шта смо направили од Тексаса и Калифорније — империја. У Мексику постоје исти материјали за нова царства. Увек сам био дубоко заинтересован за Мексико и њен народ и увек сам им желео добро. Претпостављам да чињеница да сам тамо служио као младић, и утисци које је земља оставила на мој млади ум, имају велике везе са овим. (Јулисиз С. Грант)”


„Мексико је и даље поприште грађанског рата. Док наши политички односи са том земљом нису претрпели никакве промене, ми смо истовремено стриктно одржавали неутралност између зараћених страна. (Абрахам Линколн)”


„Када Мексико шаље своје људе, они не шаљу најбоље од себе. Не шаљу те. Не шаљу те. Они шаљу људе који имају много проблема, и доносе те проблеме са нама. Они доносе дрогу. Они доносе криминал. Они су силоватељи. А неки су, претпостављам, добри људи. Али разговарам са граничарима и они нам кажу шта добијамо. И то има само здрав разум. То има само здрав разум. Не шаљу нам праве људе. Долази из више од Мексика. Долази из целе Јужне и Латинске Америке, и долази. (Доналд Трамп)”