Пређи на садржај

Доналд Трамп

Извор: Викицитат
Трамп (2017)

Доналд Џон Трамп (14. јун 1946) америчка је телевизијска личност и пословни човек који је био на функцији 45. председника Сједињених Америчких Држава, од 2017. до 2021. године.

Цитати

[уреди]

„Не радим то због новца. Имам довољно, много више него што ће ми икада требати. Ја то радим да бих то урадио. Договори су моја уметничка форма.”


„Оно што дели победнике од поражених је како човек реагује на сваки нови обрт судбине.”


„Новац ми никада није био велика мотивација, осим као начин да водим резултат. Право узбуђење је играње игре.”


„Веома сам либералан када је у питању здравствена заштита. Верујем у универзалну здравствену заштиту. Верујем у све што је потребно да би људи били бољи и бољи.”


„Не могу да се извиним за истину.”


„Нажалост, амерички сан је мртав. Али ако будем изабран за председника, вратићу је већу и бољу и јачу него икада раније, и учинићемо Америку поново великом.”


„Мислим да је велики проблем ове земље политички коректан.”


„Морамо да изградимо зид.”


„Ниједна земља никада није напредовала која није ставила своје интересе на прво место.”


„Ушао сам у политичку арену да моћници више не могу да туку људе који се не могу бранити. Нико не познаје систем боље од мене, због чега само ја могу да га поправим.”


„Морате доминирати или ћете изгледати као гомила кретена, морате хапсити и судити људима.”


„Па, ја бих то извео мало другачије. И знам да би то звучало ужасно. Али погледајте хаос који су они створили на Косову. Мислим, можемо рећи да смо изгубили врло мало људи. Наравно, зато што имамо авионе који са 75.000 метара висине бацају бомбе. Али, погледајте шта смо урадили тој земљи и тим људима и смрти које смо узроковали. Сада, није било губитака код нас и савезника, јер смо ми скроз горе у ваздуху, сигурни у авионима. Али, у једном тренутку, морате да пошаљете трупе доле, тако да нико ме би могао да иде преко границе и све остало... и много људи се слаже са тим. Сада, да ли би још људи било убијено? Можда. Можда и више. Али, барем на крају, имали много мање смртних случајева. И не би имали хаос и терор који је сада тамо. Дакле, знате, ја не знам да ли они ово сматрају успехом, али ја га тако никако не могу назвати. Они су засули бомбама целу ту област, не само Косово. Тако сви беже од бомби, и нико не зна шта се дешава. А смрти се броје на хиљаде.”