Пређи на садржај

Криза на северу Косова и Метохије

Извор: Викицитат

Криза на северу Косова и Метохије је политичка криза која је избила као последица неуспелих преговора о царинским печатима средином јула 2011. године, у којима Србија није хтела да прихвати косовска државна обележја.

Цитати

[уреди]

„Куртијева инфантилна потреба за прекрајањем граница на Балкану била би смешна да није праћена и његовом опасном патолошком потребом да прети насиљем и да се игра војсковође. (Петар Петковић)”


„Пре тога није могуће разговарати са онима који не поштују ниједан договор и изазивају дестабилизацију и узнемирење, са циљем да се Срби потисну са севера КИМ. (Небојша Стефановић)”


„Ево ме ту са нашим Србима са Косова и Метохије. Замолили смо их само да се чувају, да буду застали, да сачувамо мир и стабилност, да на туђу бахатост и ароганцију одговоримо онако како пристојни људи увек одговарају. Ми само хоћемо да чувамо своје и ништа више. Тако да сигуран сам да ћемо као народ показати зрелост и сачувати своја огњишта. (Александар Вучић)”


„Органи реда и реда и безбедности наше државе прикупљају информације, прате ситуацију и деловаће у одбрану закона и грађана, нашег суверенитета и територијалног интегритета. (Аљбин Курти)”