Драган Шутановац

Извор: Викицитат
Драган Шутановац (2016)

Драган Шутановац (24. јул 1968) је српски политичар и бивши председник Демократске странке и бивши министар одбране Републике Србије.

Цитати[уреди]

„Много сте наивни уколико верујете да је ово шетња против недеље прајда! Ово је шетња против Србије у ЕУ, против санкција РФ, против западних вредности… Ово је шетња за чеченизацију и талибанизацију Србије, за Србију губернију, за црну рупу…!”

— о литији у Београду против „Европрајда“


„Ко је изнео финансијски извештај ДС-а усред кампање у јавност? Позивам ту особу да изнесе мотив. Та особа ми је не само пуцала у оба колена, већ је погодила артерију, тако да целу кампању носим жиг човека који је урушавао углед (свих) противкандидата.”


Александар Вучић је изабрао своје противнике. ДС је намерно заобиђена, да јој се не би давало на значају. СНС је на изборима имала два противника, а ми 22.”


„Избор Брнабић је одраз Вучићевог страха од губитка моћи унутар Српске напредне странке. Вучић је Брнабић наменио улогу кондуктера, док ће политички машиновођа бити лидер социјалиста Ивица Дачић. Земљу ће и даље водити Вучић.”


„Подржавам геј параду, па и литију, али не учествујем у томе.”


„Председник Републике више од двадесет година живи од политике, на буџету. Данас прима плату од 140 хиљада динара, а супруга му је незапослена. Одакле му иметак? Да ли га је стекао законито или незаконито? Од којег рада је стекао? Тако што је зидао мостове? Одакле му кућа на Дунаву?”


„У животу и у смрти најважнији је тајминг. Што касније умреш, то је боље. Дакле, ово није добар термин да се разговара о смени председника, па ћу гласати за извештај Драгана Ђиласа.”


„Пореским законима смо могли да другачије оптеретимо оне који много имају, не са идејом да им узмемо, него да се добит адекватно расподели и да нико не буде 'робовласник' у 21. веку.”


Тачи je очигледно "сломио зубе" у покушају да заузме административне прелазе.”


„Да је Вук Караџић ишао на референдум о правопису, ми данас не бисмо имали модерно писмо. И зато о стратешки важним питањима не можемо да одлучујемо у атмосфери опште хајке испуњене емоцијама.”


„Боље је да шаљемо своје војнике у иностранство, него да гостимо туђе војнике у нашој земљи.”