Ана Брнабић

Извор: Викицитат
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Ана Брнабић (28. септембар 1975) српска је политичарка на функцији председнице Владе Републике Србије од 2017. године.

Цитати[уреди]

„Србија се мења и мења брзо, и ако хоћете, ја сам део те промене, али не желим да будем жигосан „српски геј премијер“. Порука коју треба да пошаљемо је о компетентности, професионализму и поверењу.”


„Грађани Србије имају право да их не глуми гласна мањина. Можемо имати културу у којој се не слажемо, све док постоји толеранција и без насиља. Сви имамо различите погледе и вредности, али не желим да мењам мишљење људи законом.”


„Ако немамо владавину права и ефикасно и транспарентно правосуђе, све остало ће почети да се руши.”


„Када људи осете да су оснажени... онда могу да раде шта год желе. Њихова земља је да се мењају.”


„Улога државе треба да буде да стимулише и омогући отворену, динамичну економију, да развија инфраструктуру, да пружа што квалитетније и исплативије услуге, да елиминише административне баријере, да подстиче, подржава и законски штити сваку предузетничку иницијативу. , са одговорном и добро структурираном социјалном политиком у складу са економским могућностима.”


„Важно је да се договоримо око приоритета и постигнемо друштвено разумевање шта можемо и морамо заједнички да постигнемо да бисмо Србију узели у ред успешних држава. Време пред нама показаће колико смо храбри као друштво и појединци да заједно померамо границе и закорачимо у будућност ради свих нас. И верујем у грађане Србије.”


„Србија сада има шансу која се неће поновити још дуго, да искористи велике промене које је донела дигитализација и да за кратко време потпуно преокрене своју економску судбину. Нови потенцијали пред нама не зависе ни од кога и било чега другог, већ само од нас самих и наше спремности да победимо на великом међународном такмичењу. Улазимо у динамичан процес дигитализације, модернизације, интегративног образовања и рада, у период брзог раста, нових могућности, знатно вишег животног стандарда и свеукупно бољег живота свих грађана Србије.”


„Србија размишља о својим економским интересима, својој улози у политичким оквирима, размишља о најбољем интересу својих грађана. Наш стратешки пут је ЕУ, али имамо традиционалне везе са руским народом и економске везе, јер је Русија велико тржиште.”


Wikipedia:sr
Wikipedia:sr
Википедија има чланак под именом: