Пређи на садржај

Драган Великић

Извор: Викицитат

Драган Великић (3. јул 1953) је српски књижевник. Двоструки је добитник Нинове награде.

Цитати[уреди]

„Оно што је Вили Брант урадио било је тада, ко сада тако клекне биће будала. Они који се сада извињавају то раде из своје личне промоције... Клекли би они ако треба и у минском пољу.”


„Млађани термити нове власти, дизајнирани телохранитељи, који би по Туђмановој класификацији спадали у 'стоку ситног зуба', прокоцкали су идеје 'октобра', обесмислили наде понижених и увређених, увећали 'товар вере' оне Србије која ће 'увек одабрати горе'.”


„Па, Слободан Милошевић је преко 40 пута ишао у Америку. Он је највећи мондијалиста!”


„Постоје стереотипи где почиње Балкан. Швајцарци тврде да почиње у Салцбургу. Менталитетски, он је много шири од своје географије, и то је добро.”


„Требало би донети закон по којем је услов за рад библиотека да две трећине грађана читају бар две књиге месечно. У супротном, руши мали! Једини начин да нам држава опстане јесте да културу сведемо на минимум.”


„СНС – Срамота Народа Србије.”


„Србија подсећа на Енглеску из доба Дикенса, али за пола века тешко ће моћи да се сагледа сав бесмисао и хипокризија ере напредњака, током које су владала четири јахача апокалипсе: лаж, манипулација, претња и корупција.”


„Криминал, корупција и крађа су свето тројство напредњачке Србије. Ову власт само улица може да почисти. А ботовима је прави тренутак да замене страну. Када је бежао у Мађарску, Груевски није повео ботове, неће ни Вучић.”


„Какав народ да се побуни? Па народ се не буни што нема шта да једе, што не може да живи као човек, а буниће се због Косова? Народ ради шта му власт каже. Није народ фактор због којег Вучић оклева, он тај народ у три потеза преведе жедног преко воде.”


„Задатак медија под контролом напредњачке власти – а таквих је 95 посто медија – јесте у томе да производе лоше емоције, да дезинформацијама анестезирају народ, да га спречавају да коначно прогледа. Јавни сервис РТС-а је утврда која држи истину иза седам брава. ТВ Бастиља мора по други пут пасти.”