Пређи на садржај

Владимир Павићевић

Извор: Викицитат
Владимир Павићевић (2010)

Владимир Павићевић (4. јануар 1978) је политиколог и црногорски политичар, који је своју стручну и политичку дјелатност започео у Србији, а потом наставио у Црној Гори.

Цитати[уреди]

Борис Тадић је најавио да ће да оде у други филм, али се предомислио. Онда се усмерио ка турској или шпанској серији.”


Јеремић на позицији председавајућег Генералне скупштине УН доноси више штете него користи и брука земљу обраћајући се преко "Твитер-дипломатије".”


„СНС је постала миљеник Немачке, а у исто време нижи ешалони странке настављају да раде исто као раније – у Новом Саду су на власти са Дверима.”


„Председник владе Александар Вучић не може да истрпи ниједну критичку реченицу. Власт мора да се научи да трпи критику. Ако не може, морамо да мењамо такву власт.”


„Вучић је типични аутократа који тражи све већу и већу подршку. И када би имао подршку 100 одсто народа - ни то му не би било довољно. Ђукановић је другачији, не само по дужини владавине. Он не инсистира да га сви воле, подржавају - њега интересује да има већину и довољна му је минимална. Чим је скупи, он је миран и влада. И Ђукановић и Вучић су ауторитарни лидери, али је Ђукановићев стил мало мекши.”


„У етничком смислу нема никакве дилеме да сам ја Црногорац. Мени су и отац и мајка и сви њихови Црногорци. У националном смислу ја увијек то питање везујем за питање пасоша: пошто ја имам црногорски пасош – ја сам Црногорац, пошто имам и српски пасош – онда сам и Србин. Тако да у том националном смислу ја сам и Црногорац и Србин.”