Нови Сад

Извор: Викицитат

Нови Сад је највећи град Аутономне Покрајине Војводине и њен административни центар, после Београда други град у Србији по броју становника и површини.

Цитати[уреди]

„Једном су ме питали зашто сам тако гимназијски заљубљен у Нови Сад. Нисам умео да одговорим. Јер са најдражим градом је као и са најдражом женом: никад нећемо успети да објаснимо ни себи ни другима шта нас је то тако везало… (Мирослав Антић)”


„Ја нисам хтео да мењам свет децо, мени је овај био добар. Нисам вирио у микроскопе трагајући за вирусима неоткривеним, нисам листао енцикопледије, ишао на просек… Ја сам само хтео да је волим у Новом Саду, на Дунаву, где је постојао један стари гвоздени мост, преко којег је прелазила некад распуштајући оне своје косе, као мрежу свилену у коју су се хватале влати месечине као глупе деверике. Ја нисам хтео да мењам свет, мени је овај био добар… Хтео сам само да је волим на Новом Саду, на кеју, гледајући ту тврђаву која је поражена после толико година… И љубећи је, под оним мостовима, којих нема више… (Ђорђе Балашевић)”