Пређи на садржај

Борко Стефановић

Извор: Викицитат
Борислав Стефановић (2019)

Борислав Стефановић (5. фебруар 1974) је српски политичар.

Цитати[уреди]

Вулин је Вучићев глас срца. Он говори оно што би Аца Србин радо рекао кад не би морао да изиграва модерно европско лице Србије, додирујући прстом наочаре с модерним рамом.”


„Ова власт нема капацитет ни од комараца да нас одбрани, па бацају јавности удице о војном року.”


Дачић покушава да буде поново јегуља српске политике, а ја бих рекао да је он у суштини побегуља.”


„Бити против Вучића је питање пристојности и грађанске части и спаса Србије, али то није довољно.”


„Против сам Вучића и Владе, али када је реч о Косову и европским интеграцијама, Бриселском споразуму, ваљда има подршку опозиције.”


„Све зависи од воље једног човека, сви политички чиниоци треба да буду спремни за изборе. Припремамо се као да ће хиљаду година да буде мир, али се припремамо и као да ће сутра бити избори.”


„Е па, одбори у Мачванском округу, сматрајте се мотивисаним јер ја не могу да путујем с обзиром на то да ми секретар не дâ кола.”


Тадићу изгледа није нимало лако да живи са чињеницом да је странку напустио месец дана пре избора 2014. и омогућио Вучићу да се радује што је Демократска странка једва прешла цензус. Ако ДС нема политику сада, онда је није имала ни кад је Тадић био председник.”


„Србија је на прагу усвајања Дизниленд буџета. Нико жив није видео овакав буџет, о којем сви причају а нема га нигде, који је нестао као и гувернерка НБС - која је успут, долазећи у Скупштину, изгубила негде курс динара. Тако су изгубили буџет, и у прорачуну и у преводу.”


„Став Демократске странке је јасан. Ми, ни под каквим условима, на било који начин, у било ком облику или агрегатном стању, нећемо ући у коалицију са Српском напредном странком. Не могу се ватра и лед спојити. Остаћемо у тој позицији, ма шта било.”


„Грађанима сеци, а нама додај - то је политика ове владе. Ово је пореска 'Супер Хик' политика, политика - одузми од сиромашних, дај богатима.”