Александар Вулин

Извор: Викицитат

Александар Вулин (2. октобар 1972) је српски политичар, дипломирани правник, новинар и актуелни министар унутрашњих послова Републике Србије, некадашњи народни посланик у Народној скупштини Републике Србије, директор Канцеларије за Косово и Метохију (2012 – 2014), министар без портфеља (2013 – 2014), министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања (2014 – 2017) и министар одбране у Влади Републике Србије (2017 – 2020).

Цитати[уреди]

„Јединство Срба је нужност без које нас неће бити. Срби су постали јединствен политички народ и боље да се на ту чињеницу навикну сви који нападају Вучића што је ојачао Србију.”


„Да смо имали храбрости да у две бивше Југославије нацртамо и кажемо где живимо, не бисмо данас о овоме причали. Али нисмо имали храбрости, а и велике силе никада нису дозволиле Србима да се уједине.”


„Верујем да стварање српског света решава национално питање Срба, да зауставља ширење ‘велике Албаније’, гарантује Србима да се геноцид над њима никада више неће поновити, а изнад свега осигурава се дуготрајан мир на Балкану. (...) Захваљујући Вучићу Срби су постали јединствен политички народ и процес уједињења је почео, а то се више неће моћи зауставити.”


„Кад год је Немачка говорила у име Европе, та прича није имала срећан крај.”