Пређи на садржај

Александар Поповић (политичар)

Извор: Викицитат
Александар Поповић (2011)

Александар Поповић (20. октобар 1971) јесте српски хемичар, универзитетски професор и политичар.

Цитати[уреди]

„За нас је Кустурица тренутно важнији од Карле дел Понте.”


„У политици не може да се узме метар, па да се мери удаљеност и да се на основу тога расуђује. И, ако већ морамо да говоримо о метрима и километрима, најближи смо ДСС, дакле самима себи...”


„Ја вам не кажем да је Марти Ахтисари Финац, а Финска је у истој групи у квалификацијама у фудбалу са нама – па га зато не волимо и мислимо да не ради добро.”


„Косово и Метохија су у целости саставни део Србије. Прича о подели ми личи на дилему – да ли ће неко да вам уместо целе отме половину ташне.”


„Не постоји ниједна држава у свету, а то посебно важи за државе које припадају НАТО алијанси, у којој војне снаге нису стављене под јасну цивилну контролу. Само се у плану преговарача Мартија Ахтисарија предвиђа да у наводно независном Косову НАТО снаге имају неограничену власт и да уопште немају цивилну власт над собом.”


„Европска унија Споразум може да потпише само са целом, а не са осакаћеном Србијом, и зато ЕУ треба да изабере – или Србија или марионетска творевина. Време ће показати да је Србија вечна, док су марионетске творевине сезонске појаве.”


„ДС би морала да зна да је пре 150 година у Земуну била туђинска, аустроугарска власт, и да је жалосно тврдити да присуство туђинске власти означава припадност Европи.”


„Демократска странка Србије има програм и толико квалитетних канидата за председника Србије. Ово је доказ да нисмо лидерска странка.”