Пређи на садржај

Шабан Шаулић

Извор: Викицитат
Шабан Шаулић (2016)

Шабан Шаулић (6. септембар 1951 — 17. фебруар 2019) је био српски певач фолк музике, музичар и продуцент.

Цитати[уреди]

„Моја песма „Два голуба бела“ била је врло близу забавној музици. Моја бивша кућа ПГП је жарко желела да ја одем на Опатијском фестивалу. Међутим, ја сам одбио. Не желим да сваштарим.”


„Мени је драго да сам Цицварићев наследник.”


„У певачима тиња огромно незадовољство. Није све у хонорарима, у некој силној лови. Уосталом, немају сви много пара. Социјално морамо сви да уплаћујемо, а то је по 500—600 хиљадарки месечно. Самосталност је мач са две оштрице. Фрка која је настала око мене је потпуно нормална. ПГП је изгубио своју коку која је носила златна јаја. Сада је на њима да кукају када нису хтели да нађемо заједнички језик. Мени је свеједно где ћу радити, ко ће зарађивати на мени. Њима није! Кажу да нису могли да ме запосле јер немам музичку академију. Имам само основну школу, али и таленат који вреди. Шта сада не оду на ту толико важну Академију да нађу некога ко ће им пева, неког школованог?”


„Ја сам провинцијалац, дете са руба живота. Требало је да прође времена да се уљудим, да научим да будем Шабан Шаулић.”


„Лично мислим да нема тога што нисам постигао у животу. Чини ми се да је све, како се каже, потаман. Не жалим се. Баш ниједног тренутка нисам пожалио ни на каријеру ни на све што се дешавало у мом животу. Тако да баш немам ни за чим да жалим, све је то текло некако својим правим, узлазним путем. Шта бих пожелео више... Нормалну децу, паметну, интелигентну, добру, поштену... Имам и три унука и две унуке, тако да сам некако, чини ми се, баш супер остварен човек. Немам ни за чим да жалим нити бих мењао било шта у животу.”


Стихови из песама[уреди]

„Срце моје дели се

На пре и после ње
На младе године
И жал сто остаде”


„Ниси ме волела у оно време

А ја сам желео само једно
Сада кад нисмо ми млади к'о некада
Дођи да остаримо заједно”


„Хајде мала да правимо лом,

нека пукне ко из неба гром”


„С намером дођох у велики град

остаде за мном моје родно место
на растанку мајка грлила ме дуго
чувај се сине и пиши нам често”