Пређи на садржај

Сулејман Угљанин

Извор: Викицитат
Сулејман Угљанин (2007)

Сулејман Угљанин (20. новембар 1953) је српски политичар.

Цитати[уреди]

„Не верујем ни влади ни кризним штабовима, јер немају доказ за оно што су рекли. Нисмо ми роботи. Ми школовани људи који имамо и људско опште знање и медицинско знање имамо много питања. Ја имам бар 20 питања везаних за маску да бих је ставио на уста. Нећу ништа на своја уста што може да угрози мој живот и да смањи вентилацију плућа. Ко је тај ко мени може да нареди да ставим маску на уста?”


„Државни органи Србије су привремени, док се не заврше разговори између Косова и Србије, док се не заврше разговори између Бошњака и Срба, и док се не реши статус Санџака. [...] Сви привремени органи Србије доказани су непријатељски органи према Бошњацима.”


„Тај појам „српска држава“ за Бошњаке у Србији представља геноцидну творевину, са неприхватљивим именом и начином њене организације те такозване државе.”


„Позивам Владу Србије и Европску унију да утврде датум повлачења српске војске, полиције, тајних служби и правосудних органа са територије Санџака. Неопходно је дефинисати и датуме за расписивање избора за органе Санџака и за успостављање европских снага безбедности и правосудних органа у Санџаку.”


„Аутономија је лек за бошњачке проблеме.”


„Животни стандард у недовољно развијеним општинама у Србији ближи је афричком него европском, али су та подручја скривено благо за будуће инвеститоре.”


„Моја идеја је била да тој тадашњој Југославији припојимо Албанију и да имамо једну велику, јаку балканску државу, и то без сукоба.”


„Неће Демократска странка пљувањем по муслиманима доказати проевропску и проамеричку приврженост.”


Тадић, Цветковић и Дачић треба да се стиде! Они годинама хране људе да праве сукобе у Санџаку! После свих упозорења и Љајићу и Цветковићу, имам утисак да су они само храбрили бандите...”


„Самодопринос је и право и обавеза грађана да помогну сами себи.”