Пређи на садржај

Спорт

Извор: Викицитат

Спортом се називају такмичења која су најчешће у сфери физичких активности, али постоје и спортови који нису везани за физичку активност, као на пример шах.

Цитати

[уреди]

„Ако те жена победи у тенису, промени свој спорт. Ако те жена победи у боксу, промени своју жену. (Мухамед Али)”


„Спорт је благостање, то је животни стандард, то је здравље, то је срећа и част за људе, а можда и најефикаснији инструмент за борбу против криминалних склоности, против дроге и многих других порока који узнемиравају савремена друштва. (Фидел Кастро)”


„Спорт је једна од најлепших ствари на свету. (Пјер де Кубертен)”


„Један сјајан разлог зашто се многа деца у потпуности препуштају глупим спортовима и безумно троше све своје време је тај што су открила да је њихова радозналост поражена, а њихова питања занемарена. (Џон Лок)”


„Спорт има моћ да промени свет. Има моћ да инспирише, моћ да уједини људе на начин на који мало шта друго ради. Говори младима на језику који разумеју. Спорт може да створи наду, тамо где је некада био само очај. Она је моћнија од влада у рушењу расних баријера. Смеје се пред свим врстама дискриминације. Спорт је игра љубавника. (Нелсон Мандела)”


„Боље је ићи на скијање и мислити на Бога, него ићи у цркву и мислити на спорт. (Фритјоф Нансен)”


„Спорт нема везе са фер плејом. Везано је за мржњу, љубомору, хвалисавост, непоштовање свих правила и садистичко задовољство у сведочењу насиља: другим речима, то је рат минус пуцњава. (Џорџ Орвел)”


„Спорт је сублимација нагона за изгледом и тенденција: садистичке, егзибиционистичке, хомоеротске и покретне еротике. (Сигмунд Фројд)”


„Вежбање чини сагоревање масти, подмлађује вас, повећава вашу интелигенцију. (Џеки Чен)”


„Бодибилдинг је као и сваки други спорт. Да бисте успели, морате га дати 100% – тренинг, дијета и ментални став. (Арнолд Шварценегер)”


„Када бисмо се бавили спортом целе године као на празницима, спорт би био досадан као што је посао данас. (Вилијам Шекспир)”


„Када човек убије тигра, то се зове спорт, али ако тигар убије човека, то се зове окрутност. (Џорџ Бернард Шо)”