Arnold Švarceneger

Извор: Wikiquote
Arnold Švarceneger

Arnold Alojz Švarceneger (nem. Arnold Alois Schwarzenegger, rođen 30. jula, 1947.) je austrijsko-američki bodibilder, glumac i političar, trenutno u službi kao 38. guverner Kalifornije.

Citati[уреди]

O ženama[уреди]

I used to feel that women were here for one reason. Sex was simply another kind of exercise, another body function. I was convinced a girl and I couldn't communicate on equal footing because she wouldn't understand what I was doing. I didn't have time to take one girl out regularly and go through a normal high-school romance with all its phone calls and notes and squabbles. That took too much time. I needed to be in the gym. For me it was a simple matter of picking them up at the lake, and then never seeing them again.[1]

(Slobodni prevod na srpski)
Nekada sam osećao da su žene ovde samo iz jednog razloga. Seks je bio jednostavno još jedna vrsta vežbe, još jedna telesna funkcija. Bio sam ubeđen da devojka i ja ne možemo da komuniciramo na ravnoj nozi zato što ona ne bi razumela šta ja radim. Nisam imao vremena da redovno izlazim s devojkom i prođem kroz uobičajenu srednjoškolsku romansu sa svim telefonskim razgovorima, porukama i prepirkama. To je oduzimalo isuviše vremena. Morao sam da budem u teretani. Za mene je to bila jednostavna stvar pokupiti ih na jezeru, a posle ih nikada više ne videti.

Arnold: The Education of a Body-Builder, 1977, autobiografija

O novcu[уреди]

It's so easy to make money here. You know, Franco and I were always laughing at the American people, because they never knew how to use the system - they complain and complain. I'm always seeing Europeans coming over making money and investing.[1]

(Slobodni prevod na srpski)
Tako je lako ovde praviti novac. Znate, Franko i ja smo se uvek smejali Amerikancima, zato što nikada nisu znali kako da iskoriste sistem - samo se žale, i žale. Stalno viđam Evropljane koji dolaze da prave pare i investiraju.

— U intervjuu za magazin People, 1982.

Reference[уреди]

  1. 1,0 1,1 Arnold Schwarzenegger Timeline, Twoop Timelines
Википедија
Википедија има чланак везан за: