Пређи на садржај

Сингман Ри

Извор: Викицитат
Сингман Ри (1948)

Сингман Ри, познат и као Ли Сеунгман или Ји Сунг-ман (26. март 1875 — 19. јул 1965) био је корејски политичар и први председник Јужне Кореје.

Цитати[уреди]

„Народ Северне Кореје је исто што и народ Јужне Кореје. Сви су лојални земљи свог рођења са врло малим изузецима страних обучених и страних режираних комуниста. Овај рат није сукоб између Севера и Југа; то је сукоб између неколицине комуниста, који су случајно преузели контролу над половином наше земље, и огромне масе грађана Кореје, где год да живе.”


„Чине све што могу да направе забуну. Поступајући на овај начин, комунисти повећавају своју снагу, проширују и продубљују свој утицај. Што више краду, више новца добијају. Овим новцем врше убиства и друге субверзивне активности. Али терористи не могу свуда да рачунају на било кога. Принуђени су да искористе све своје могућности за сопствену одбрану и таква ситуација се наставља све време. Они не могу да наставе борбу. Пре или касније они су приморани да се предају. Управо се то десило у Кини и на другим местима.”


„Када је то могуће, деци треба удобно и слободно када се играју или уче, а начин је у цивилизованој земљи да им буде удобније тако што не буду превише строги и истовремено дају милост и љубав.”