Северна Кореја

Извор: Викицитат
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Северна Кореја је држава у источној Азији, која заузима северни део Корејског полуострва.

Цитати[уреди]

„Демократска Кореја, њени лидери и њен народ увек ће живети у нашим осећањима револуционара, патриота и бораца за тријумф социјализма. (Фидел Кастро)”


„Империјалистички реакционари сада клеветају нашу Републику, домовину џуче, тврдећи да је „затворена“ и „изолована“, и узалуд покушавају да нас доведу до „реформи“ и „отворености“. Наша земља никада није затварала своја врата и одржава добре односе са многим земљама, у којима живе милијарде људи, широм света, засноване на међусобном поштовању. Што се тиче реформи, ми смо пре неколико деценија револуционарно реформисали застарели друштвени систем и стално стварали ново и обнављали оно што је старо и заостало. У ствари, империјалисти и реакционари су непријатељски расположени према нашој земљи и блокирају је и покушавају да је изолују. (Ким Џонг Ил)”


„Северна Кореја је земља којом се влада као култ. У средишту овог војног култа је поремећена вера у судбину вође да влада као родитељ заштитник освојеним Корејским полуострвом и поробљеним корејским народом. (Доналд Трамп)”


Wikipedia:sr
Wikipedia:sr
Википедија има чланак под именом: