Пређи на садржај

Родољуб Шабић

Извор: Викицитат
Родољуб Шабић (2011)

Родољуб Шабић (15. октобар) је адвокат, бивши министар, и први повереник за информације од јавног значаја Републике Србије.

Цитати[уреди]

„БИА је, изгледа, заузела принципијелан став да не одговара на захтеве повереника за информације од јавног значаја, јер није испунила ниједну одлуку.”


„Својим изјавама директор РТС-а потхрањује сумње да ли уопште постоји буџет Евросонга. А евентуално непостојање тог документа упућује на један заиста изузетно непријатан закључак – да је Евросонг финансиран у стилу 'узми, аго, колико ти драго'.”


„Иако је наш закон оцењен као најбољи на свету, мора бити промењен. Србија има више тајних докумената него НАТО пакт.”


„Током 2015. у САД је било 498 притужби грађана којима су ускраћене информације од јавног значаја, док их је код нас било 1841. Навео сам само жалбе управљене против државне администрације, нисам третирао јавна предузећа и друге субјекте. Тих 498 је неславан Обамин рекорд. Најбизарнији податак је да су преко 100 жалби српском поверенику поднели органи власт против органа власти.”


„Људи разговарају о некаквом амандману на закон којим се повереникова плата не може променити. Ако не знају да напишу амандман, ја их свечано позивам да дођу код мене, ја ћу да им напишем амандман за смањење плате повереника. А они нека објаве јавности зашто их занима баш моја плата, а не плате више десетина фукционера које су исте.”