Пређи на садржај

Радомир Антић

Извор: Викицитат
Радомир Антић (2009)

Радомир Антић (22. новембар 1948 — 6. април 2020) је био српски и југословенски фудбалер, а потом и фудбалски тренер.

Цитати

[уреди]

„Себи сам увек задавао тешке задатке, нарочито у кризним ситуацијама, у којима се стиче самопоуздање. Моја самоувереност произлази из моје посвећености послу.”


Новак Ђоковић је популарнији у Шпанији него у Србији. У Србији, нажалост, има много завидних људи.”


„Распадом СФРЈ и фудбал се свео на мање оквире, једино што је остало исто јесу наши апетити. А објективно, за то немамо више ресурса.”


„Водити репрезентацију Србије значи водити је у складу са нашим људима, сваки покушај копирања модела из иностранства јесте узалудан.”


„Никада до краја нећу разумети зашто сам се растао са ФСС, јер сам хтео да останем селектор. Не недостаје тај посао толико мени колико Србији недостаје Радомир Антић.”


„Протећи ће још много воде Савом и Дунавном док се на неки начин не понови она атмосфера када је цела нација била уз репрезентацију.”


„После једног интервјуа у којем сам бранио Радована Караџића и у ком сам новинару рекао да је фашиста и националиста, добио сам од њега тужбу. Казну сам плато с великим задовољством. Увек и свуда браним интересима Србије.”


„Био сам на стадиону Партизана и видео да је ВЦ исти као и пре 40 година. Очито се у клубу боре само за фотеље, а клуб им је у другом плану.”