Пређи на садржај

Прва посланица Тимотеју

Извор: Викицитат

Прва посланица Тимотеју је једна од књига Библије и Новог завета.

Цитати[уреди]

„Од Павла, апостола Исуса Христа, по заповијести Бога спаса нашега и Господа Исуса Христа, нада нашега, Нити да гледају на лажи и на тефтере од племена којима нема краја, и који прије чине препирања него ли Божиј напредак у вјери. (1:1-4)”


„Ову пак заповијест предајем ти, сине Тимотије, по пређашњијем пророштвима за тебе, да ратујеш у њима добар рат, Имајући вјеру и добру савјест, коју неки одбацивши отпадоше од вјере; Међу којима су Именеј и Александар које предадох сотони да се науче не хулити. (1:18-20)”


„Жена на миру да се учи са сваком покорношћу. Али жени не допуштам да учи нити да влада мужем, него да буде мирна. Јер је Адам најприје саздан па онда Јева; И Адам се не превари, а жена преваривши се постаде преступница; Али ће се спасти рађањем дјеце, ако остане у вјери и љубави и у светињи с поштењем. (2:11-15)”


„Удовице поштуј, које су праве удовице. Ако ли која удовица има дјецу или унучад, да се уче најприје свој дом поштовати, и зајам враћати родитељима; јер је ово угодно пред Богом. А права удовица и усамљена узда се у Бога, и живи у молитвама и у мољењу дан и ноћ. А која живи у сладостима, жива је умрла. (5:3-6)”


„Ако ли ко за своје а особито за домаће не промишља, одрекао се вјере, и гори је од незнабошца. (5:8)”


„Богатима на овоме свијету заповиједај да се не поносе, нити уздају у богаство пропадљиво, него у Бога живога, који нам све даје изобилно за ужитак; Нека добро чине, нека се богате у добријем дјелима, нека буду подашни, заједнични, Сабирајући себи темељ добар за у напредак, да приме живот вјечни. (6:17-19)”