Палестина

Извор: Викицитат
Застава Палестине

Палестина, званично Држава Палестина, делимично је призната држава на Блиском истоку.

Цитати[уреди]

„Палестина је цемент који држи арапски свет на окупу. Или је експлозив тај који га разграђује. (Јасер Арафат)”


„Где је 'наводни' жар и страст коју су показали према Сирији или сиријском народу? Зашто нису подржали Газу новцем и оружјем? Где су им џихадисти и зашто нису послали џихадисте да бране наш народ у Палестини? (Башар ел Асад)”


„Палестина припада Арапима у истом смислу као Енглеска Енглезима или Француска Французима. (Махатма Ганди)”


„И Немци и ционисти су желели да се што више Јевреја пресели у Палестину. Немци су више волели да их извуку из западне Европе, а сами ционисти су желели да Јевреји у Палестини што пре надмаше Арапе. (Славој Жижек)”


„Имам подршку за Палестинце уопште… Главни приоритет у мом међународном животу је био да донесем мир Израелу и његовим суседима. (Џими Картер)”


„Палестинска територија у значајном делу мора бити комплетна јединица, а израелски контролни пунктови и мешање у свакодневни живот унутар те територије морају бити стриктно ограничени. (Хенри Кисинџер)”


„Палестински народ не постоји. Није да смо ми дошли и избацили их и узели им земљу. Они нису постојали. (Голда Меир)”


„Свако ко жели да се супротстави стварању палестинске државе мора подржати јачање Хамаса и трансфер новца Хамасу. Ово је део наше стратегије. (Бенјамин Нетанјаху)”


„Хамас није терористичка организација, већ група бораца који делују за одбрану и ослобођење свог народа и своје земље. (Реџеп Тајип Ердоган)”