Пређи на садржај

Бенјамин Нетанјаху

Извор: Викицитат
Бенјамин Нетанјаху (2009)

Бенјамин Нетанјаху (21. октобра 1949) је бивши премијер Израела од марта 2009. до јуна 2021. године, а на тој позицији се такође налазио и од 1996. до 1999. године.

Цитати[уреди]

„Историја нам је увек изнова показала да оно што је исправно није оно што је популарно.”


„Разлика између нас је у томе што ми користимо ракетну одбрану да заштитимо наше цивиле, а они своје цивиле да заштите своје пројектиле.”


„Посадићу их на њихову земљу да никада више не буду искорењени. Даме и господо, народ Израела се вратио кући да никада више не буде искорен.”


„Чуо сам за покушај да се жена помери са њеног места у аутобусу. Ја се томе недвосмислено противим. Верујем да не смемо дозволити маргиналним групама да разбију наш заједнички именитељ и морамо да држимо наше јавне просторе отвореним и безбедним за све наше грађане. Морамо пронаћи тло које спаја и посредује, а не ствари које нас раздвајају и раздвајају.”


„Основни узрок тероризма не лежи у притужбама, већ у склоности ка необузданом насиљу. Ово се може пратити до погледа на свет који тврди да одређени идеолошки и религиозни циљеви оправдавају, заиста захтевају, уклањање свих моралних инхибиција.”


„Кад кажемо никад више, мислимо никад више! Израел увек задржава право да се брани.”


„То вам могу гарантовати, дани када је јеврејски народ остао пасиван пред геноцидним непријатељима, ти дани су прошли!”


„Напашћемо сваког ко покуша да науди нашим грађанима.”


„Грађани Израела, ми смо у рату – не у операцији, не у рунди – у рату. (2023)”