Пређи на садржај

Осама бин Ладен

Извор: Викицитат

Усама бин Мухамед бин Авад бин Ладин (10. март 1957 — 2. мај 2011), познатији као Осама бин Ладен, био је саудијски мултимилионер и вођа Ал каиде, милитантне исламистичке организације која је извела више терористичких напада широм света.

Цитати[уреди]

„Џихад ће бити настављен чак и ако ја нестанем. На свету постоје места у којима су активне џихадске организације, као на пример у БиХ...”


„Људи који мисле, када их погоди катастрофа, сматрају да им је приоритет да траже њене узроке, како би спречили да се то понови.”


„Сваки муслиман, од тренутка када схвате разлику у свом срцу, мрзи Американце, мрзи Јевреје и мрзи хришћане. Откад знам за себе, осећао сам се измучено и у рату, и осећао сам мржњу и непријатељство према Американцима.”


„Комади тела неверника летели су као честице прашине. Да сте то видели својим очима, били бисте веома задовољни, и срце би вам било испуњено радошћу.”


„Ако је подстицање људи на то тероризам, и ако је убијање оних који убијају наше синове тероризам, нека историја буде сведок да смо терористи.”


„Наставићемо да се боримо против вас све док имамо оружје у рукама.”