Пређи на садржај

Оливер Антић

Извор: Викицитат
Оливер Антић (2013)

Оливер Б. Антић (16. јун 1950 — 18. фебруар 2022) је био српски правник, политичар, универзитетски професор и дипломата.

Цитати[уреди]

„Јесте ли читали 'Дневник' Достојевског из 1873. године? Тамо пише све ово што се нама сада догађа! [...] Нисам рекао да ли сте слушали, него да ли сте читали?!”


„С Вучићем сам последњих 30 година на истој страни и данас тесно сарађујемо у борби против мафије у Србији. Безбедност ми је донекле угрожена. Сва сазнања биће прослеђена надлежним органима. Оно што сам ја сазнао указује на озбиљан криминал, али већ сам вам рекао превише.”


„Вучић и ја се и даље дописујемо. Али, проблем су примитивци, а таквих има у свим странкама. Ти медиокритети не подносе интелигентне људе. Удружују се у групе и праве неке лобије како би по кафанама оговарали и ширили интриге.”


„Према Уставу - грб, застава, химна и председник Републике су заштитни субјекти и у кривичном праву. Увреда Србије јесте увреда једног од ова четири елемента, али то се не примењује у пракси. Већина медија не подржава председника Србије којег мучки нападају.”