Пређи на садржај

Нова година

Извор: Викицитат

Нова година је дан када по соларним и сличним календарима почиње следећи календарски, датумски, циклус, односно то је први дан у следећој години.

Цитати

[уреди]

„Господ вас благословио и чувао. Нека Господ осветли лице Своје на вама и да вам буде милостив. Господ подиже лице своје на тебе и да ти мир. Нема смисленијег времена од почетка нове године да се чују ове речи благослова. (Папа Фрања)”


„Желим свима срећну и здраву Нову годину. Ово је увек време пуне наде, јер славимо крај једне и почетак друге године. И док је 2009. била тешка за многе Американце, морамо се осврнути и на ову годину са сазнањем да су светлији дани пред нама – да иако су наши изазови велики, свако од нас има храброст и одлучност да се дигне и суочи са њима. (Барак Обама)”


„Нова година – сада је прихваћено време да донесете своје редовне годишње добре одлуке. Следеће недеље можете почети да поплочавате пакао са њима као и обично. Јуче су сви попушили последњу цигару, попили последње пиће и положили последњу заклетву. Данас смо побожна и узорна заједница. (Марк Твен)”


„Живели за Нову годину и још једну прилику да урадите ствари како треба. (Опра Винфри)”