Пређи на садржај

Ненад Прокић

Извор: Викицитат
Ненад Прокић (2012)

Ненад Прокић (3. септембар 1954) је српски драмски писац, политичар и бивши универзитетски професор.

Цитати[уреди]

„Оставка Бранислава Лечића је логична последица чињенице да није изабран за потпредседника те странке на протеклој скупштини.”


Србија губи корак с временом и више нема идеју како би се дефинисала.”


„Нама не смета нико, а ако је реч о народном хероју Јови Капичићу, импонује нам што је био с нама.”


„Хомосексуализам прати људску цивилизацију миленијумима, али је тек у последњих стотинак година изашао из клозета. [...] То је ипак љубав - они се воле. [...] Да је ТВ Београд пре десет година почела да едукује гледаоце да једна шарена и весела група људи не може да угрози национални идентитет, онда би ["Парада поноса"] била много мање опасна, или не би била опасна.”


„Друштвене групе и народи мењају се онолико колико се мења њихов најдивљи део. Кад се промени неко ко је промењен, Србија неће имати користи. Али када се промене они који су форматизовали све ово и добију шансу да деформатизују [...] - онда ће то бити залог за промену Србије.”


„Као православац или католик можеш да добијеш опрост греха, док као протестант са својим грехом идеш горе и видиш шта ћеш с њим да радиш.”


„Распадом СФРЈ одлучили смо да будемо периферија периферије, и то ћемо бити. Комунизам је био златни врх нашег учешћа у светској историји. Ниједну болницу нисмо направили после Тита. Југославија је била превише добар пројекат за своје народе, који су сада сви сами на своме, „сручили“ су се на своју ситну меру и постали монета за поткусуривање.”


„Наш живот је једна велика брука, ми смо друштво које не уме да се конципира. Спасиоци ту нису потребни, митско биће из грчке митологије да се појави, не може да среди архитектуру, културу…то је толико запуштено да нико то не може да уради сам.”


Кнез Лазарова клетва нас није стигла толико векова, па неће ни сада.”