Пређи на садржај

Невена Аџемовић

Извор: Викицитат

Невена Аџемовић (4. децембар 1982) је српски модел, певачица и бивша политичарка.

Цитати

[уреди]

„Млади то воле, за разлику од баба које се тога грозе. Има и ових и оних, али више је позитивних реакција, што и није чудо ако се има у виду да бабе свакодневно 'отежу папке', ха, ха, ха...”

— одговара на питање о форсирању провокативног имиџа


„Из естрадних упловила сам у политичке воде само због народне воље да будем један од представника у Парламенту.”


„Жеља да дам допринос у рушењу режима Бориса Тадића навела ме је да се укључим у политички живот.”


„Не певам на страначким окупљањима, моја естрадна каријера је завршена [...] чим сам прешла праг Народне скупштине Србије.”


„Да ли је антена опасна по здравље људи, а пре свега деце? Који све факултети на објектима имају монтиране антене? [...] Желим да чујемо мишљење надлежних колико су оне опасне по здравље оних који живе и раде у њиховој близини. [...] Очекујем одговор министра просвете Жарко Обрадовића и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расима Љајића.”


„Људима очигледно смета моја појава, као и појава људи који желе суштински, а не само декларативно да се боре за свој народ. Ја немам намеру да због злих људи који по цео дан смишљају како да прикрију своја недела и штету коју су нанели грађанима Србије у протеклих 12 година престанем да се борим за бољу Србију.”


„Мислим да смо ми једина земља у Европи која има највише тих синдиката, али мислим да се они нису довољно изборили за права радника. Заузећу се у парламенту за раднике како би се побољшао њихов стандард и права. О томе ћу отворено говорити и борићу се.”


„Данас ми је на памет пала Сократова мисао којом се водим читавог живота, а она гласи да се добром човеку не може наудити, што значи да је све што је од просперирајућег значаја осигурано само уколико је ова врлина сигурна.”


„Схватила сам да лепа и образована жена нема шта да тражи у политици. Ружно је што сам дискредитована на основу физичког изгледа. Док сам се бавила естрадом и била у групи „Моделс“, ми јесмо биле голишаве, али никакве лоше ствари нисмо радиле. Политички фронт је много агресивнији и прљавији од естрадног.”


„Планирам да се вратим у политику. Или то, или бављење хуманитарним радом. Нико није добио рат против седме силе, која је била јако некоректна према мени. Сада сам паметнија, била бих јача као политичар и више бих се трудила овог пута. Ево, пре него што су се десиле поплаве, дала сам интервју у којем сам скоро предвидела шта ће се десити. Ипак, мислим да су сви добро одреаговали.”


„Никад нисам била добра у учењу, па сам почела да се бавим певањем. Ипак, схватила сам на време да сам погрешила и почела сам да радим на себи.”