Пређи на садржај

Жарко Обрадовић

Извор: Викицитат
Жарко Обрадовић (2011)

Жарко Обрадовић (21. мај 1960) је српски политичар и универзитетски професор.

Цитати[уреди]

„Шта то значи странке проевропске оријентације? У Парламентарној скупштини Савета Европе били смо Милош Јевтић, из ДС-а, Ивица Дачић и ја, као чланови социјалистичких странака, и све су нас звали 'друг' а не 'господин'. Верујте ми на реч, друг Ивица Дачић је добио аплауз после свог излагања.”


„Показало се након 18 година да су СПС-у државни и национални интереси увек у првом плану.”


„Социјалисти имају моралну, партијску и људску обавезу да посећују гроб Милошевића. За нас је обилазак овог места прилика да се подсетимо свих оних вредности које је председник Милошевић за живота промовисао.”


„Повећање плата просветних радника мора бити у складу с реалним економским могућностима државе. Због пројеката који су за државу фантастично важни као што су инфраструктурни пројекти, пројекат Фијата и повећање пензија, ми смо дужни да водимо рачуна о сваком динару.”


„Напредњаци ће сами да бирају свој политички пут. А, то што ће да гласају за неке законе не мора да значи и да подржавају владу.”


„Влада траје док не буде изабрана нова. Нема превременог смењивања, али ни гарантованог места за било кога.”


„Ми смо у школи имали један традиционални троугао - наставник, рачунар, наставни садржај, односно ђак. Сада добијамо и рачунар који тај троугао прави четвороуглом и показује колико су рачунари важни за будући развој.”