Пређи на садржај

Млађан Динкић

Извор: Викицитат
Млађан Динкић (2011)

Млађан Динкић (20. децембар 1964) је бивши српски политичар, економиста, музичар и композитор.

Цитати

[уреди]

„Прича о мржњи између Ђинђића и Драшковића стоји само делимично. Мислим да је посреди нешто много дубље, а кад је СПО у питању мислим да се ради о уцени.”

— 01. септембар 1999.


„Нећемо се понашати као стара власт, али ћемо тужити све новине које објављивањем нетачних података узнемиравају јавност и дижу тензије.”

— 01. фебруар 2001.


Милутин Мркоњић је више пута на тајним састанцима, са којих је дириговао пословањем Дафимент банке, поновио да народ треба шишати.”


„Када сам пријатељима рекао да ћу једног дана бити министар финансија, они су ми се смејали. Сада ми се исто смеју када кажем да ћу добити Нобелову награду за економију.”


„Не кажем ја да Г17 Плус неће куповати топове, али то ће бити топови за вештачки снег.”


„Ми у Министарству економије чекамо као запета пушка да добијемо инструкцију од Владе да напишемо закон о приватизацији НИС-а.”


„Могу до краја живота да ме проверавају БИА, ЦИА, КГБ, Мосад и све могуће службе овог света. Мој рад је потпуно јаван и ја се поносим оствареним резултатима.”


„Озбиљан политичар и одговоран политичар не држи се као пијан плота својих речи уколико оне воде у провалију, већ мења неке ствари уколико види да ће да уништи народ.”


„Уколико нови сазив Скупштине Србије не буде ратификовао Споразум о стабилизацији и придруживању, то ће за Србију значити пропаст уговора деценије са 'Фијатом'.”


„Ако хоћете да се успешно бавите политиком, треба да имате стручњаке који раде посао, а ви причате о томе шта су они урадили.”


„Да сам ја гувернер НБС јаче бих бранио динар. Знате, то је ствар менталитета, и све зависи од гувернера!”


„Замислите како би било да министри полегају на шине.”


„Нисмо најбољи, али смо бољи од других.”


„Народ каже да лаже као пас, а она како је то протумачила - то је њен проблем.”


„Ја лично мислим да сам урадио много више од других, можда сам и много више почињао ствари да радим, али сам радио као коњ.”


„У Влади има доста глупе љубоморе. Не бојим се никога, ни Руса ни Американаца, ни Бориса Тадића, а камоли Мирка Цветковића. Жао ми је ако се Тадићу није допала истина.”


„Демократска странка је направила Српску напредну странку, нису они сами себе направили – демократе су их направили, верујући да ће на тај начин поделити радикале на два подједнако јака дела. Међутим, овај део је нарастао и пулен који су мислили да контролишу је нарастао у џина. Таква врста политичког инжењеринга је, по мени, штетна.”


„Од Титовог доба није завршен ниједан пут, термо или хидорецентрала у Србији. Срећа је Србије што нема у партократији ниједну атомску централу. Када би партије поставиле директора атомске централе убио би Србију – ко зна каква би се хаварија догодила.”


„Народ се данас ни за шта не пита и то мора да се промени, кроз децентрализацију, деполитизацију, дебирократизацију, демократизацију.... То је највећа тема.”


„Циљ нам је да Србија не банкротира и да не дође ни близу ситуације у којој се налази Грчка.”


„Ми који смо кандидати за пријем у чланство ЕУ треба да предузимамо другачије кораке и стратегија је да треба да покушамо да нађемо инвеститоре и са Истока, а не само са Запада.”


„Једна посета Абу Дабију са конкретним пројектима више вреди него да десет пута идем у неку земљу Еврозоне, у којој нема пара. Ја их не кривим, јер услед кризе гледају како себе да спасу.”


„Циљ владе је да од Србије направимо житницу Европе, да не зависимо више од климатских промена, него да знамо да, када је суша - имамо воде, а када је поплава - да можемо да одводњавамо.”


„Човек који чува државну касу не сме да буде туњав, мора да има своје ја и мора да уме да каже "нећу", чак и када му премијер тражи паре за неку глупост.”


„Каква је корист од Телекома када немате роминг чак ни поред ауто-пута, ако не знате шта са новцем од продаје, па вратите дугове?! Можете ви и да смањите плате, људи ће да поцркају. Без мера за враћање дугова, нема нам опоравка.”


„Пита ме овде, у Кикинди, један човек – „Што бих гласао за тебе? Шта добијам“? А ја сам га питао – „Шта си добио кад си гласао за друге“? Одговорио ми је – „Ништа“. Рекох му на крају – „Гласај поново за њих и добићеш дупло ништа“.”


„Моја мајка је рођена у Горњем Катуну код Варварина. Да ми је Мирослав Мишковић ујак, ваљда бих га некада срео у животу; а први пут сам га видео на телевизији. Не значи да су сви рођени 50 километара у кругу од села моје мајке уједно и моји рођаци.”


„Некад је најпаметније бити глуп. И тишином одговарати на дреку незнања и примитивизма.”