Карл Дениц

Извор: Викицитат
Карл Дениц (1943)

Карл Дениц (16. септембар 1891 — 24. децембар 1980) био је командант подморнице у Првом светском рату, у Другом светском рату командант подморничке флоте, адмирал флоте а након самоубиства Адолфа Хитлера постао је последњи председник Трећег рајха.

Цитати[уреди]

„Помислити на Русе који седе на клупи у Нирнбергу и покушавају немачке лидере! Руси су потопили немачки чамац са мушкарцима, женама и децом. Знам за случај. Али да ли је то истражено? Ни ви Американци нисте били потпуно без грешке. Наоружали сте трговачке бродове пре него што су САД биле у рату.”


„Да ли је прихватање вођства земље у распадању злочин? Да ли је спречавање Руса, природног непријатеља Немачке, да набаве наше оружје и људство, злочин?”


„Прихватам одговорност за ратовање подморницама од 1933. па надаље, и за целу морнарицу од 1943. па надаље, али да ме учини одговорним за оно што се десило Јеврејима у Немачкој, или руским војницима на источном фронту - тако је смешно све што могу да урадим је смех.”


„Са новим оружјем као што је атомска бомба, Русија би га такође имала и прва би га употребила. То је веома тежак свет. Али да је невоља неизбежна, очигледно је.”