Пређи на садржај

Енергија

Извор: Викицитат

У физици, енергија је својство које мора бити пренето на објекат да би извршио рад, или да би се загрејао, и може бити конвертовано у други облик, али не може бити креирано нити уништено.

Цитати[уреди]

„Не постоји ни најмањи наговестај да је нуклеарну енергију могуће обуздати. То би значило да би атоме могли да цепамо по вољи. (Алберт Ајнштајн)”


„Без супротности нема прогресије. Привлачност и одбојност, разум и енергија, љубав и мржња су неопходни за људско постојање. (Вилијам Блејк)”


„Расположива енергија је главни предмет у борби за постојање и еволуцију света. (Лудвиг Болцман)”


„Човек треба да постави своје циљеве што је пре могуће и да сву своју енергију и таленат посвети томе да до њих дође. (Волт Дизни)”


„Самоћа није мањак енергије или радње, као што неки мисле, него благодет дивљих залиха које добијамо из душе. (Клариса Пинкола Естес)”


„Шах је колосалан утрошак енергије. (Анатолиј Карпов)”


„Мисао је материја исто као што су и под, зид, телефон, материја. Енергија делујући по обрасцу постаје материја. То је сав живот... Материја и енергија су међуусловљене. Једно без другог не могу постојати, и што је више хармоније међу њима, више равнотеже, то су активније мождане ћелије. Мисли постављају овај образац задовољства, бола, страха, и делују унутар тога хиљадама година и не могу разбити образац јер су га створиле. (Џиду Кришнамурти)”


„Мислим да је нервоза здрава. Значи да вам је стало, да пуно радите и желите дати све од себе. Само ту енергију треба усмерити у свој наступ. (Бијонсе Ноулс)”


„Дар менталне енергије долази од Бога, врхунског бића и ако ми концентришемо наше мисли о тој истини постајемо складни са овом великом моћи.Моја мајка ме научила да треба сву истину тражити у Библији. (Никола Тесла)”


„Писац мора сачувати своју енергију. (Џон Фанте)”


„Важно је схватити да у физици данас немамо знања о томе шта је енергија. (Ричард Фајнман)”


„Штедим енергију. Никада немојте стајати ако можете да седите и никада не седите ако можете да лежите. (Винстон Черчил)”


„Брига није добра, јер не само да троши нашу енергију већ нас многоструко уплиће у клупко самоважности, гордости и неверја. (Тадеј Штрбуловић)”