Пређи на садржај

Душко Вујошевић

Извор: Викицитат
Душко Вујошевић (2011)

Душко Вујошевић (3. март 1959) је српски кошаркашки тренер, један од најуспешнијих тренера у историји КК Партизан.

Цитати[уреди]

„Поносан сам на црногорско порекло и српску домовину.”


„Не видим неког великог разлога за приватизацију, а ако се клубу одузме стадион – остајемо без дома. Ја лично нећу дозволити да се Партизану отме стадион. Динамитом ћу ићи да га браним и позивам све навијаче да ми се придруже.”


„Нисам против приватизације Партизана, али она мора да буде постепена. Брза приватизација могла би да створи велике проблеме, почев од тога да Партизан приватизује неко ко није партизановац, са одређеном идејом.”


„Тензије не стварам ја, већ су оне настале када су вође Звездиних навијача узеле власт у Србији и поставили на водећа места људе који су страствени навијачи црвено-белих и воде ову земљу, а поготово овај спорт, у суноврат. Овај концепт је виђен на делу када је у питању фудбал и стадион Партизана.”


„Новинари шире причу да је лоше што моји играчи тренирају од седам ујутру, а премијер Вучић је то радно време успоставио у фирмама, да ли мислите да играчи не треба да имају исти третман као радници?”


„Ја сматрам да је спорт измишљен да би правда побеђивала макар негде, јер нигде у животу она не побеђује.”


„Власт је окупирала медије и цело друштво, концентрисала огромну количину новца које користи за голо преживљавање и ово постаје неиздрживо… Предлажем да се сви учланимо у Српску напредну странку и да сви добијемо неку синекуру, па да нас Бог види.”