Пређи на садржај

Дејвид Кроненберг

Извор: Викицитат
Дејвид Кроненберг (2012)

Дејвид Кроненберг (15. март 1943) је канадски редитељ, сценариста, продуцент, глумац и писац.

Цитати[уреди]

„Цензори имају тенденцију да раде оно што само психотичари раде: мешају стварност са илузијом.”


„Сви су луди научници, а живот је њихова лабораторија. Сви покушавамо да експериментишемо да пронађемо начин да живимо, да решимо проблеме, да се одбранимо од лудила и хаоса.”


Технологија је заиста преузела еволуцију. Ми смо сами преузели контролу над еволуцијом, а да тога нисмо баш свесни. Више није окружење оно које утиче на промене у људском телу, већ наши умови, наши концепти, наша технологија то чине.”


Секс је изум веома паметне венеричне болести.”


Насиље показујем врло фронтално јер га схватам веома озбиљно. Ја сам атеиста, не верујем у живот после смрти. Када почините злочин, уништите нешто заувек. Нема разлога да се овај чин „дереализује“ или да се евакуише ван екрана. Морате то показати.”


„Стоматолог ми је једном рекао: „Имам довољно проблема у животу, зашто ми треба још твојих филмова?“”


„Сви стереотипи се на крају испостави да су тачни. Ово је застрашујућа помисао о животу. Све против чега сте се бунили у младости – временом схватите да су све то стереотипи само зато што су истина.”


„Процес снимања филма је за мене веома лична ствар. Мислим, снимање филмова је заиста облик личне комуникације. То није као проучавање страха или нешто слично.”